Bijna 60% van de Nederlanders leeft ongezond.

Boost je lifestyle met deze 3 super simpele tips!

BLOG - image - lifestyle boosters (1200 x 800 px)

Uit recent onderzoek blijkt dat bijna 60% van de Nederlanders een ongezonde levensstijl heeft, wat het risico op diabetes, hart- en vaatziekten en nierfalen verhoogt. Maar wees gerust, er is hoop! Met enkele eenvoudige aanpassingen kun je een gezondere levensstijl omarmen zonder je favoriete activiteiten en lekkernijen op te geven. In dit artikel delen we drie simpele tips om een gezonder leven te leiden.

 

1. Maak Slimme Keuzes

Iedereen is uniek, dus wat voor de één werkt, werkt misschien niet voor de ander. Het is daarom essentieel om te focussen op wat voor jou werkt en niet te streng voor jezelf te zijn. Maak slimme keuzes op basis van jouw behoeften en doelen. Dit kan betekenen dat je bepaalde voedingsmiddelen vervangt door gezondere alternatieven, zoals het kiezen voor volkoren producten in plaats van geraffineerde granen. Ook kun je ervoor kiezen om meer te bewegen door bijvoorbeeld vaker de trap te nemen in plaats van de lift. Door kleine aanpassingen te maken die bij jou passen, kun je stap voor stap een gezondere levensstijl ontwikkelen.

 

“Het maken van slimme keuzes is essentieel voor het creëren van een gezondere levensstijl. Luister naar je eigen lichaam en wees niet te streng voor jezelf.” – Nationale LeefstijlBarometer.

 

2. Focus op de Makkelijke Momenten.

Het is niet altijd even makkelijk om gezonde keuzes te maken, maar er zijn momenten waarop het juist wel vrij simpel is. Richt je op deze makkelijke momenten en haal hier het meeste uit. Een voorbeeld hiervan is het begin van de week, wanneer je vaak meer motivatie hebt om gezond te eten en te bewegen. Plan je maaltijden en activiteiten voor deze dagen, zodat je een goede start maakt. Op deze

manier kun je in het weekend ook genieten van wat lekkers, zonder je schuldig te voelen. Door je te richten op de makkelijke momenten en hierop te focussen, kun je stap voor stap een gezondere levensstijl ontwikkelen.

 

3. Neem Kleine Stappen.

Verandering kost tijd en het is belangrijk om niet alles tegelijk te willen veranderen. Begin met een paar kleine aanpassingen en bouw daarop voort. Dit kan betekenen dat je elke dag een extra portie groenten en fruit toevoegt aan je maaltijden, of dat je dagelijks een korte wandeling maakt. Door kleine stappen te nemen en deze langzaam uit te breiden, maak je het behapbaar en haalbaar voor jezelf. Op deze manier creëer je een duurzame en gezonde levensstijl die je op de lange termijn kunt volhouden.

 

“Het nemen van kleine stappen is de sleutel tot succes. Begin met kleine aanpassingen en bouw deze geleidelijk uit.” – Diabetes Fonds

 

De Kracht van Coaching

Hoewel je deze veranderingen zelf kunt doorvoeren, kan een coach je helpen om sneller en effectiever resultaten te behalen. Een coach heeft uitgebreide ervaring en kan je begeleiden op jouw unieke reis naar een gezondere levensstijl. Of je nu hulp nodig hebt bij het opstellen van een plan, het stellen van realistische doelen of het overwinnen van obstakels, een coach kan je de nodige ondersteuning bieden. 

Ben je benieuwd wat een coach voor jou kan betekenen? Neem gerust een kijkje op onze website en neem vrijblijvend contact op met een van onze coaches. Samen kunnen we werken aan een gezondere en gelukkigere jij!

 

Schokkend dat bijna 60% van de Nederlanders ongezond leeft, maar met een paar simpele aanpassingen ben je in no-time de beste versie van jezelf!

 

Blijf lekker genieten van je leven, een feestje, lekker eten en een drankje. Maak slimme keuzes die bij jou passen, focus op de makkelijke momenten en neem kleine stappen in de juiste richting. 

 

BONUS TIP – Start vandaag!

Verandering begint niet morgen maar nu. Ga vandaag gewoon eens een paar minuten rustig zitten en ga eens na wat je vandaag hebt gedaan. Wat heb je gegeten, hoeveel heb je bewogen, hoe laat ben je gister gaan slapen?

 

Wat is nou een makkelijk klein stapje wat jij beter kunt doen dan vandaag en gisteren? 

 

Een half uurtje eerder slapen..

Probeer eens snoepgroentes in de namiddag in plaats van koekjes..

Start de dag met 3 rondjes van 10 of 15 squats..

 

Echt, zet deze week één simpel stapje. Voor je het weet is je lifestyle compleet veranderd zonder dat je er erg in hebt!

 

Een zetje in je rug?

Neem gerust contact op, geheel vrijblijvend. We denken graag met je mee om van jou een lifestyle hero te maken!